Vitorlázás

Auer Fesztivál 2022
None
Kökény Attila a Siófoki Szabadtéri Színpadon lép fel
Kökény Attila elmondta, hogy élőzenekaros nagykoncertet ad, és a fia zenekara lép fel előtte Siófokon.
Csillagszekér Planetárium
None
Annyi élmény vár a Művészetek Völgyében, hogy nem győzzük
A 31. Művészetek Völgye 2028 programmal várja idén az érdeklődőket, de már rögtön az első napon azt éreztük, nem győzzük a sok élményt.
Reklám
Sokkoló! Holttest került elő egy siófoki parkolóból

A rendőrség szerint valószínűleg egy külföldi állampolgárról lehet szó. A Siófoki Információk Facebook-oldal egy bejegyzésben tájékoztatott arról, hogy egy holttestet találtak péntek éjszaka a siófoki Batthyány utca egyik parkolójában. Információik szerint az autó már napok óta ott állhatott. A járőrök lakossági bejelentésre érkeztek a helyszínre. Az illetékesek egyelőre több konkrétumot nem árultak el az eset […]

A legjobb balatoni programok a hétre / július 25-31.
Folytatódik a kánikula, de nem csak a strandokon érezheted jól magad a Balatonnál. Színes programajánló.
Pusztulnak a feketefenyők a szárazság miatt Balatonfüreden

A hosszan tartó szárazság több fafaj életkörülményeit is veszélyezteti. Pusztulnak a feketefenyők Balatonfüred térségében. A fő ok a szárazság, aminek negatív hatásai már korábban is tapasztalhatóak voltak, de a jövőben ezek gyakorisága és intenzitása tovább fokozódik majd, így más fafajok is áldozatául esnek – adta hírül a Füred TV.

Különleges alkalom: jön az ötvenedik Fastnet Race

Egy év múlva eldördül a startpisztoly: 2023. július 22-én, szombaton Cowes-ból útjára indul a Royal Ocean Racing Club által rendezett Rolex Fastnet Race ötvenedik kiadása. Ez lesz a második alkalom, hogy a világ legnagyobb tengeri vitorlásversenye Cherbourg-en-Cotentinben ér véget – 695 tengeri mérföldes út után. Tekintettel az évfordulóra – melynek apropóján számtalan ünnepséget rendeznek a

A Művészetek Völgye mellé beúszott egy ZamJam is – íme a hét programajánlója

A Művészetek Völgye dübörög tovább egész héten és a ’90-es évek retrójának fáklyahordozói is felsejlenek a déli parton. Ismét a könnyűzene uralja a programkínálatot, de meglehetősen tág spektrumon és akár világsztárok képviseletében is. Emellett pedig színházi előadás és holdfénytúra is szerepel az opciók közt. A Balaton.hu ajánlja:Július 22-31: 31. Művészetek Völgye 2022.Július 28-30: ZamJam, Zamárdi […]

A kompok útjába úszott egy nő a szántódi révnél
A siófoki, balatonfüredi és fonyódi vízirendőrök a másodfokú viharjelzés ideje alatt összesen tizenöt embert segítettek ki szorult helyzetükből szombaton.
Hatalmas villámok voltak éjszaka a Balatonnál – KÉPGALÉRIÁVAL
Döbbenetes fotókon az éjszaka villámai a tó felett.
Klasszikusan csodás hétvége a MET Kupán és a Ripka László Emlékversenyen
Volt gyenge, közepes és erős szél az öt futam során Földváron. A Nagymágus nyerte a Ripka László Emlékversenyt.
A viharjelzés ellenére több esetben is intézkednie kellett szombaton a vízirendőröknek
Sokan nem tudtak biztonságosan a partra jutni a viharos szélben.
Reklám
Nudista sétahajózás és meztelen szépségverseny a Balatonon a rendszerváltás idején
Nudista szépségverseny, erotikus sétahajózás és más szexprogramok. Így köszöntött be a '90-es évek a Balatonra!
Felmérik a balatoni halállományt

A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet munkatársai elkezdték felmérni a Balaton halállomány-összetételét környezeti DNS segítségével. A vizsgálatban a tó minden medencéjében lesznek mintavételek, kikötőkben, partvédő kövezéseken, nádasokban, nyílt vízen. A teljes halállományt érintő környezeti DNS-alapú mintavétel az első a tó történetében, és a legmodernebb technológia az élőlények és élőlényközösségek monitorozásában. A mintavétel során az élőlények nem sérülnek,

Táborok, programok Uzsán a művészet jegyében
Az UzsART – Hétvégék a művészet hegyében című programsorozat július 20-tól tizenegy napon át kínál eseményeket az érdeklődőknek a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával.
Eladó a siófoki Jókai Villa
A Jókai Villa Hotel múltja és persze Jókai Mórhoz kapcsolódó története már önmagában megéri a kattintást. De az sem hátrány, hogy a jelenről is összetettebb képet kaphatunk – írja az ingatlanbazár.
Felismered? Hévíz a hetvenes években és napjainkban
Te jártál anno a Balaton közeli üdülővárosban, vagy csak a mostani képek alapján ismernél rá a helyszínekre?
Az M7-es autópálya forgalma július 24-én – frissül
Az M7-esen ezen a vasárnapon is fokozott óvatossággal közlekedjetek.
Kemecsei Anna Viktória elsőbálozó lett a 197. Anna-bál szépe

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére.

Az első nő, aki átúszta a tavat, pedig előtte átmulatta az éjszakát
A Balatont először Szekrényessy Kálmán úszta át 1880-ban, a nők közül első alkalommal Belházy Bimbi követte. Felelevenítjük az 1925-ös történet részleteit.
Óriásgraffitikbe öltöztették a csupasz falakat Veszprémben
Hallottál már a mural artról? Ha nem, látni már biztosan láttál művészi falfestményeket, gyere, megmutatjuk a veszprémi alkotásokat!
Reklám
Országos pályázaton keresi a város művészeit Keszthely

Országos pályázaton keresi Keszthely a város művészeit, a két kiválasztott fiatal alkotó egy hónapot tölthet el és dolgozhat a Balaton-parti városban. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával indult programról pénteken tartott sajtótájékoztatón Németh Péter, a házigazda Balatoni Múzeum igazgatója elmondta: a jövőre fennállásának 125. évfordulóját ünneplő múzeumot eleve kultúrpalotaként alapították, hogy a Balaton természeti és kulturális értékeit mutassa […]

Új zászlóshajót mutatott be a Pershing

A Pershing GTX116 rengeteg nyitott teret kínál utasainak, és az ígéretek szerint kiemelkedő teljesítményt nyújt majd a vízen. Az olasz sportjachtépítő cég a GTX-sorozata zászlóshajójának szánja a Pershing GTX116-ost, amellyel a 20–40 méteres szegmens határait feszegetik. A több mint 35 méter (116 láb) hosszú és közel 8 méter (25 láb) széles hajótest a Ferretti Csoport

Erős forgalom, baleset és sávzárás az M7-en Budapest felé
None
Tudtad? Évente 8-10 ember hamvait szórnák a Balatonba
Tudtad, hogy sokan választják végső nyughelyül a Balatont? Ilyenkor az elhunyt hamvait lebomló urnában engedik útjára a Balaton vizén. Évente 8-10 alkalommal kérnek engedélyt erre az illetékes igazgatóságtól.
Nagy tömeg a nyár eddigi legmelegebb napján Siófokon
Szombaton zsúfolásig megtelt a város. A strandok és a hajóállomás környékén alig lehetett parkolni, a partot ellepték a fürdőzők. Népszerű a felújított Rózsakert.
75 évet szolgált a siófoki zsilip, most elbontják
A héten elkezdték lebontani Siófokon a sokak által ismert és szeretett Sió zsilipet.
Lépésben halad a forgalom a Balaton északi partján
Kocsisor áll a 71-es főúton, Balatonfüred és Alsóörs térségében.
Meghibásodás miatt nő a menetidő az észak-balatoni vasútvonalon
Türelmet kér a MÁV.
Meghibásodott a Tópart IC, 80 perc késéssel érkezik Pestre
Mintegy 80 perc késésre kell számítaniuk a Tópart IC utasainak.
Július végén lesz a Zöldszalag Regatta

Július 29. és 31. között lesz a 11. Zöldszalag Regatta. Az elektromos hajók minden évben megrendezett versenyére 50 hajót várnak a rendezők. Helyszín a Balatonfői Yacht Club lesz. A szervező Balatonfői Yacht Club közel 50 teljesen elektromos hajó indulására számít az idei regattán. A rendezvény fő témája az elektromos hajózás, de a résztvevők más elektromos

Megindult a forgalom Budapest felé az autópályán
Az időjárás változása sok Balatonnál strandolót elrentettett, így szombat ellenére már most hazaindultak.
Szíveket halásztak a Balatonból az Anna-bál előestéjén
Kitűnő hangulat mellett és nagy izgalommal halászták ki a lányok a Balatonból a fából készült szíveket, melyekre ráírták választottjuk nevét. A szívhalászaton ezúttal is zsúfolásig megtelt a Jókai hajó Balatonfüreden július 22-én, pénteken, az Anna-bál előestéjén, melyen részt vett Horváth Eszter, a tavalyi bál szépe is.
Vas Luca és Barabás Imre volt a leggyorsabb a Balaton-átúszáson
Két válogatott úszó, Vas Luca és Barabás Imre volt a leggyorsabb a 40. Balaton-átúszáson szombaton, amelyen rekord született a 12 ezres nevezéssel.
Ők voltak a leggyorsabbak a 40. Balaton-átúszáson
Két válogatott úszó, Vas Luca és Barabás Imre volt a leggyorsabb a 40. Balaton-átúszáson szombaton, amelyen rekord született a 12 ezres nevezéssel.
Két válogatott úszó volt a leggyorsabb a rekord részvétellel zárult Balaton-átúszáson
Életmentéssel kezdődött a megmérettetés.
110 km-es túrán hódították meg a balatoni hegyeket
A 60, 80, 110 kilométert természetesen gyalog tették meg a túrázók.
Balatoni programok a föld mélyétől a csillagos égig
None
Soha nem látott tömeg utazott idén a balatoni hajókon
A 176. hajózási szezonban július közepéig már 1 millió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) személyhajói és kompjai. A társaság a rekord utasszámot két héttel korábban érte el, mint a tavalyi évben.
Pénteken elkezdődött a 31. Művészetek Völgye Fesztivál
Július 22-én elindult a Művészetek Völgye Fesztivál, ahol egészen július 31-ig 2000-nél is több programmal várják a fesztiválozókat Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
Elképesztő életmentéssel kezdődött a 2022-es Balaton-átúszás
A vízben veszítette el az eszméletét egy férfi.
Majdnem meghalt egy férfi a Balaton-átúszáson
Heroikus küzdelemben mentettek életet szombaton a Balaton-átúszáson. Egy 50 év körüli férfi vesztette el az eszméletét a vízben.
Veszélyben a berek és a fenyőerdők a pokoli melegben a Balatonnál
Európa déli részein erdőtüzek pusztítanak, a forróság és a szárazság pedig Magyarországot sem kíméli. A Balatonnál két fokozottan tűzveszélyes időszakról számolnak be a tűzoltók. Az egyik épp most van.
Egy órával korábban rajtolt el 40. Balaton-átúszás, változhat az időjárás
Szombat reggel nyolc óra helyett hét órakor rajtolt el a 40. Balaton-átúszás élmezőnye. Már több ezren a vízben róják a kilométereket.
Vadászkastély, vár és titkos szerelmi fészek is volt a Csillagvár
Nemcsak a formája, hanem a története is különös a balatonszentgyörgyi épületnek. Gyere velünk, minden titkot megtudhatsz.
Reklám